Vad är en giclée?

Begreppen “Giclée”, “Giclée Fine Art” eller “Fine Art Print” brukar användas om konstverk som är reproducerade genom att avfotograferas eller skannas samt printas med bläckstråleskrivare på kvalitetspapper med färgbeständigt bläck.

Upplösningen på filen från kameran eller skannern ska vara minst 300 dpi.

För utskrifterna använder vi en Canon PRO-10 S som med sitt pigmentbaserade bläck ger korrekta, stabila och hållbara utskrifter av gallerikvalitet med en upplösning på maximalt 4800 dpi. Skrivaren använder Canons LUCIA-bläck i 10 färger som kombinerar det färgämnesbaserade bläckets glans och levande färger med det pigmentbaserade bläckets hållbarhet.

Utskriften görs på papper från tyska papperstillverkaren Hahnemühle, som har tillverkat papper sedan 1584. Vi har fastnat för deras papper William Turner, som är ett 310 grams matt akvarellpapper med en distinkt struktur som ger ytterligare liv åt trycket.  Canons bläck LUCIA i kombination med detta papper garanterar hållbarhet under 75 – 100 år utan att nämnvärt förändra färg.

Trycken görs i en begränsad serie, och varje tryck är kontrollerat och signerat av konstnären samt är individuellt numrerat. Vi har full kontroll över processen och nöjer oss inte med mindre än att utskriften till fullo återspeglar originalets kvaliteter.  

Våra kvalitetstryck kan köpas helt omonterade eller inramade med passepartout och en smal ram. Bilden skyddas av reflexfritt glas av typen Artglass AR 70™ Detta glas är osynligt vid normal betraktningsvinkel.